пʼятниця, 12 квітня 2013 22:56

Чоловікові, який зібрався верхи через всю Україну на непідкованому коні, шукають взуття

В лікарню селища Вороновиця на Вінниччині потрапив незвичайний пацієнт. 57-річному Василю Ільясову з Кіровоградщини, другий день лікують обмороження пальців ніг. Чоловік місяць прожив на вулиці разом із своїм конем Орликом.

18 березня Василь Петрович вирушили з села Третій Інтернаціональний до Волині. Запряг коня у саморобну повозку. В кишені мав лише 280 грн. До 8 квітня змогли подолати лише 400 км. При в'їзді у селище Вороновиця Орлик впав на узбіччя. Так пролежав чотири дні. Тварина протерла до м'яса свої копита, тому що була непідкована.

"Їхав в Гайсин, бачу на такій смішній саморобній бричці дід їде. Через три дні бачу цю ж брічку в Немирові. Діда немає, тільки кінь прив'язаний пасеться. Ще через три дні під Вороновицею помічаю їх. Кінь худющий валяється на землі, дід сидить біля нього. Люди йому місцеві їсти несуть, коня поять", - розповів водій вантажівки Володимир.

Всі чотири дні Ільясов не відходив від свого коня. Ночував біля нього вкрившись одним кожухом. Завдяки ініціативі тутешніх працівників ДАІ, Ільясова доставили в лікарню, Орлика до дитячого садка у селищі.

"Пацієнт почувається добре, але ми не можемо йому знайти тапочки потрібного розміру. Знайшли лише 46-го. Але у нього половина п'яти спадає", - повідомили в хірургічному відділенні, де лікують Василя Петровича.

За час подорожі і сам господар встиг зносити своє взуття. Його старенькі калоші геть продірявилися. Нові гумові чоботи йому купили працівники з місцевої Державтоінспекції.

"Коли почули про того чоловіка, поїхали подивитися, що це за персонаж. Були дуже здивовані. Побачили виголеного, не п'яного. Як можна було б спочатку подумати. Найбільше здивувало те, що він місяць пробув на вулиці, і навіть не кашляє. Про те, що у нього відморожені ноги, він дізнався коли перевзувався у куплені для нього чоботи. При зрості понад 2 метри, у нього нога 48-49 розміру. Ми знайшли найбільші чоботи на базарі. А він в них не вліз! Коли знімав шкарпетки, то ми і побачили обмороження ", - розповів Віктор Малиновський з ДАІ Вінницької області.

Шукають знайомих та родичів Василя Ільясова. Він розповів, що їхав на Волинь до своїх друзів: Миколи Синяка, Анатолія Ворожко, Василя Хомича з села Буцин Старовижівського району. Нікого не зміг попередити про свій візит, не має контактних телефонів. Чоловік також повідомив, пішов з рідного села, бо його хата завалилася, а родичі та друзі відмовилися його прийняти. Сподівається, що на Волині його приймуть.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові, який зібрався верхи через всю Україну на непідкованому коні, шукають взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі