вівторок, 11 липня 2023 05:50

Чого не слід сьогодні робити аби не вкорочувати собі життя

Чого не слід сьогодні робити аби не вкорочувати собі життя
11 липня не можна стригти волосся

11 липня в православній церкві - свято ікони Божої Матері "Троєручниця".

У 716 році на візантійському престолі був Лев Ісавр, відомий як затятий іконоборець. Своїм воїнам він наказував вриватися в будинки християн, відбирати у них ікони і палити, а самих віруючих вбивати, пишет unian.

Потрапив під ці гоніння й Іоанн Дамаскін, який служив у халіфа Дамаського в Сирії. Був першим міністром і просвітителем християнства.

Щоб його усунути, імператор Лев наказав підробити почерк Іоанна і написати лист, де той нібито просить допомоги Візантії в завоюванні Сирії. Халіф після прочитання листа велів відрубати праву руку Іоанну.

Іоанн попросив повернути йому руку і став молитися перед іконою Божої Матері про зцілення. Зрештою він заснув. Коли прокинувся, то його рука була на місці, як ніби нічого і не сталося. На радощах Іоанн попросив зробити руку зі срібла і прикріпив її до ікони. Є і друга версія - ніби святий сам дописав третю руку. Залишок життя Іоанн присвятив служінню Богу.

Ікону назвали "Троєручицею". Згодом вона опинилася в Хіландарському монастирі на Афоні. Один зі списків "Троєручиці" знаходиться в Спасо-Преображенському соборі в Чернігові.

Пам'ять ікони "Троєручиця" відзначають 11 липня. За новоюліанським календарем згадувати її будуть 28 червня.

Народні прикмети на 11 липня

дощ з ранку і веселка після - встановиться гарна погода;

вода в річці прибула - бути негоді;

зозуля перестала кувати - зима буде ранньою.

11 липня в народі прозвали Кропив'яним заговінням. Вважали, що в цей день кропива надто цілюща, а потім втрачає свою силу і користь.

Що сьогодні не можна робити

не можна лаятися - сварка затягнеться надовго;

не можна спати вдень - інакше розболиться голова;

не слід грати весілля - шлюб буде неміцним;

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи отримають українці додатковий вихідний на День Незалежності

забороняється давати і брати гроші в борг - можна позбутися всього нажитого.

Також 11 липня категорично заборонено стригтися - щоб не вкоротити собі життя.

Що можна робити 11 липня

Біля ікони Божої Матері "Троєручиця" моляться про зцілення від хвороб рук, ніг і суглобів, а також вірять, що вона відновлює зір. Просять у Богородиці здоров'я для близьких, сімейного благополуічя і захисту від ворогів. Чудотворний образ покровительствує людям, які займаються рукоділлям, іконописцям і художникам.

Цього дня наші предки збирали кропиву, готували з нею борщ, салати, пиріжки. Відвари з кропиви, приготовані саме 11 липня, вважалися ліками від будь-якої хвороби. Приписують кропиві й інші властивості. Якщо покласти її на порозі дому або повісити над дверима і вікнами, то дім буде надійно захищений від нечисті.

Народжені 11 липня люди дуже відповідальні та сумлінні. Вони роблять свою справу ідеально, або не роблять взагалі. Не дають порожніх обіцянок та ніколи не розповідають чужі секрети. Марнославні і трохи самозакохані.

12 липня віряни будуть вшановувати апостолів Петра і Павла. У храмах проведуть богослужіння. День пройде у молитві, а також співатимуть пісні.

Після переходу ПЦУ на новоюліанський календар дата святкування зміниться. То ж уже в 2024 році день Петра і Павла в Україні святкуватимуть 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «Чого не слід сьогодні робити аби не вкорочувати собі життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі