понеділок, 23 червня 2008 21:10

ЦК компартії Китаю оприлюднив п"ятирічний план боротьби з корупцією

П"ятирічний план боротьби з корупцією оприлюднив у Пекіні ЦК Компартії Китаю. Разом з екологією і розривом у доходах різних верств населення, корупція - головна проблема сучасного Китаю. Партія зобов"язується викорінити сибаритство керівників держкорпораций і розбазарювання коштів, повідомляє NEWSru.com з посиланням на ИТАР-ТАСС і China Daily.

Главам держкорпорацій рекомендується створити "чесне і демократичне" правління і надавати більше уваги потребам і претензіям громадськості. Крім того, передбачається підсилити внутрішній контроль за владою. Політбюро ЦК КПК регулярно надаватиме доповіді про ситуацію в галузі боротьби з корупцією на пленумах ЦК.

Також ЦК хоче зміцнити співпрацю між владними інстанціями і ЗМІ у справі боротьби з корупцією в КНР.

Цей документ майже 2 місяці тому був обговорений і схвалений за засіданні політбюро ЦК КПК під головуванням генерального секретаря ЦК Компартії Китаю Ху Цзіньтао.

Ще 15 жовтня минулого року на XVII Всекитайському з"їзді КПК голова КНР Ху Цзіньтао звернув увагу делегатів на те, що, попри швидке економічне зростання, країна стоїть перед численними соціальними і екологічними проблемами, одна з яких - корупція. І, додав голова, "саме виживання" партії залежить від того, чи зможе влада "рішуче карати" корумпованих чиновників.

Зазначимо, що останнім часом ціла низка високопоставлених політиків виявилася задіяними у скандалах, пов"язаних із хабарництвом, і доповідь голови КНР стала відвертим визнанням у тому, що уряду поки не вдалося вирішити проблему корупції, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «ЦК компартії Китаю оприлюднив п"ятирічний план боротьби з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі