четвер, 18 вересня 2008 12:24

Ципі Лівні обіцяє в стислі терміни створити новий уряд

Ципі Лівні обіцяє в стислі терміни створити новий уряд

Глава МЗС Ізраїлю Ципі Лівні, яка перемогла на виборах голови правлячої партії "Кадіма", оголосила в четвер про намір в найкоротші терміни сформувати новий уряд країни.

"Завтра я почну зустрічі з представниками парламентський фракцій для того, щоб швидко створити коаліцію, здатну впоратися зі всіма випробуваннями, що загрожують нам", - сказала вона в першій заяві після завершення підрахунку голосів.

На виборах, що відбулися напередодні увечері, Лівні отримала підтримку 43,1% однопартійців, випередивши всього на 2% або 431 голос свого основного суперника - міністра транспорту Шауля Мофаза.

Діючий прем"єр-міністр та голова "Кадіми" Ехуд Ольмерт не став брати участь в "праймеріз" через корупційний скандал та пообіцяв передати переможцеві свої повноваження.

Після його відставки, про терміни якої поки не повідомляється, Лівні слід отримати від президента країни Шимона Переса мандат на формування уряду. Потім у неї буде 42 дні, аби створити новий кабінет і правлячу коаліцію парламентської більшості, яка, на загальну думку, збереже свій нинішній склад і ліво-центристську орієнтацію.

Якщо Лівні впорається, то стане першою жінкою в кріслі прем"єра з часів Голди Меір, яка очолювала уряд в 1969-74 роках. Якщо ні, в Ізраїлі пройдуть дострокові загальні вибори. Навіть пішовши у відставку, Ольмерт збереже повноваження прем"єр-міністра до того часу, поки в країні не з"явиться новий кабінет, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ципі Лівні обіцяє в стислі терміни створити новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі