вівторок, 17 червня 2008 10:42

Ціна на нафту впритул наблизилася до рекордних 140 доларів

Ціна на нафту на біржі у Нью-Йорку досягла нової рекордної відмітки - 139,89 долари за барель. Нове підвищення цін відбулося попри обіцянку Саудівської Аравії збільшити видобуток нафти, пише Бі-Бі-Сі.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун напередодні заявив, що Саудівська Аравія має намір у липні збільшити видобуток нафти у відповідь на небувало високий попит в світі. Генсек ООН зустрічався з міністром нафти королівства Алі Наімі у місті Джидда.

Після переговорів він оголосив, що саудівці готові збільшити щоденні обсяги видобутку нафти на 200 тисяч барелів, що відповідає 2% від нинішнього обсягу виробництва.

У травні Саудівська Аравія збільшила денну норму видобутку на 300 тисяч барелів. Як вважається, Саудівська Аравія - єдина з країн-виробників сирої нафти, яка має можливість істотно збільшити виробництво.

Ціна нафти на світових ринках досягла рекордного рівня 6 червня - тоді вона склала 139 доларів за барель. За деякими прогнозами, до липня нафта може подорожчати до 150 доларів, а в найближчі півтора роки - до 200 доларів.

Як відомо, найбільший інвестиційний банк Goldman Sachs 16 травня скоригував власний прогноз на ціну нафти, заявивши, що вже в другому півріччі цього року ціна бареля досягне 141 долара проти раніше очікуваних 107 доларів. Схоже, їх прогноз справдиться, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту впритул наблизилася до рекордних 140 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі