пʼятниця, 15 вересня 2023 21:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи відправлять на фронт жінок-медиків, які стануть на облік з 1 жовтня: в Міноборони відповіли

Чи відправлять на фронт жінок-медиків, які стануть на облік з 1 жовтня: в Міноборони відповіли
Постановка жінок на військовий облік із 1 жовтня не означає автоматичну мобілізацію, заявили в Міноборони. Фото: колаж 33 канал

Наразі немає потреби в залученні жінок-медиків на фронт.

Постановка жінок на військовий облік із 1 жовтня не означає автоматичну мобілізацію. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік жінок: у Раді розповіли, кому обмежать виїзд за кордон

За словами Маляр, президент Володимир Зеленський підписав закон про обов'язкову постановку на облік жінок із медичною та фармацевтичною освітою ще 21 жовтня минулого року. З 1 жовтня цей закон просто набуде чинності.

"Генштаб тоді й зараз запевняє, що не потребує жінок цих спеціальностей безпосередньо на фронті, і я нагадаю, що постановка на облік – це не означає мобілізацію. Це перше. По-друге, у нас немає на фронті жінок, які там знаходяться без їхньої згоди", – наголосила Маляр.

З 1 жовтня на військовий облік будуть зобов'язані стати всі жінки-медики, тобто лікарі, медсестри, стоматологи, акушерки, фармацевти, віком від 18 до 60 років.

Постановка на військовий облік – це не мобілізація жінок-медиків, повідомили Сухопутні війська Збройних сил України. Жінки з іншими спеціальностями, спорідненими з військовою, можуть стати на облік за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Чи відправлять на фронт жінок-медиків, які стануть на облік з 1 жовтня: в Міноборони відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі