пʼятниця, 08 вересня 2023 12:48

Військовий облік жінок: у Раді розповіли, кому обмежать виїзд за кордон

Військовий облік жінок: у Раді розповіли, кому обмежать виїзд за кордон
Із 1 жовтня деяким категоріям жінок в Україні потрібно стати на військовий облік. Фото: tsn.ua

Обмеження на виїзд за кордон стосуватимуться не всіх жінок, які стануть на військовий облік.

Йдеться лише про тих, які вже будуть мобілізовані. Про це у коментарі РБК-Україна розповів член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частині жінок заборонять виїзд з України: кого це стосується

"Таке обмеження буде стосуватися виключно жінок, які вже мобілізовані, відповідно до тих чи інших мобілізаційних завдань. Оскільки ці жінки, набувши статусу військовослужбовців, набувають відповідні права та обмеження", ‒ сказав Веніславський.

Стосовно інших жінок, які будуть поставлені на військовий облік, то нині, за його словами, жодних обмежень для їхнього виїзду немає. І це питання не розглядається.

Веніславський також нагадав, що й зараз є жінки, які стоять на військовому обліку й жодних обмежень щодо виїзду за кордон для них не встановлено.

З 1 жовтня на військовий облік будуть зобов'язані стати всі жінки-медики, тобто лікарі, медсестри, стоматологи, акушерки, фармацевти, віком від 18 до 60 років.

Постановка на військовий облік – це не мобілізація жінок-медиків, повідомили Сухопутні війська Збройних сил України. Жінки з іншими спеціальностями, спорідненими з військовою, можуть стати на облік за власним бажанням.

Зараз ви читаєте новину «Військовий облік жінок: у Раді розповіли, кому обмежать виїзд за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі