середа, 04 травня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи буде курортний сезон на Одещині – речник ОВА дав відповідь

Чи буде курортний сезон на Одещині – речник ОВА дав відповідь
Речник Одеської ОВА Сергій Братчук розповів про курортний сезон. Фото: pixabay.com

Курортний сезон в Одеській області опинився під загрозою через міни у морі.

Спершу потрібно розмінувати море та узбережжя. Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

"Вчора знешкоджували морську міну у нашій акваторії і вже були такі факти, що міни приносило на наші одеські пляжі. Причому це ті міни, що росіяни розкидали у Чорному морі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорноморська лють зростає - Братчук про ракетний обстріл Одеси

За словами Братчука, російські окупанти самі офіційно визнали, що розкидали понад 400 штук. До того ж росіяни не знають, де ті міни та до якого берега їх може прибити.

Він наголосив, щоб відпочинок в Одеській області був безпечним, спершу потрібно розмінувати море та узбережжя, але це вдасться зробити лише після перемоги.

Наразі точно невідомо, коли буде безпечно на одеських пляжах. Водночас речник Одеської ОВА наголосив на гарантуванні безпеки жителів та гостей області.

"Курортний сезон, м'яко кажучи, під загрозою. Це не буде у тому розумінні, як ми звикли це розуміти і до того курортного сезону ставитися. Безпека наших громадян – це насамперед", – наголосив Братчук.

В Одесі та області зберігається висока загроза нових російських ракетних ударів. Окупанти намагаються збільшити проведення повітряної розвідки в регіоні. Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

2 травня загарбники завдали ракетного удару по об'єктах міської інфраструктури в Одесі. Пошкоджена будівля російської православної церкви в Україні. З храму знесло дах. Внаслідок атаки загинув 15-річний хлопець. Одну неповнолітню дитину з пораненнями привезли в лікарню, їй надають допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде курортний сезон на Одещині – речник ОВА дав відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі