пʼятниця, 08 лютого 2008 08:23

Чеський парламент сьогодні вибере президента республіки

У чеському парламенті сьогодні заплановані вибори президента республіки. Згідно з діючою конституційною практикою, вони відбудуться на спільному засіданні нижньої і верхньої палат найвищого законодавчого органу.

Голосування пройде в урочистій обстановці в Празькому граді. На пост президента претендують чинний глава держави  Вацлав Клаус і учений-економіст Ян Швейнар, що має чеське і американське громадянство.

Засідання відкриється об 11:00. Вибори передбачають три тури голосування. Через суперечки з приводу порядку голосування, як відзначив у четвер Вацлав Клаус, вибори навіть можуть не відбудуться.

Тим часом, якби вибори чеського президента носили всенародний характер, Вацлав Клаус і Ян Швейнар мали б приблизно рівні шанси на перемогу. Згідно з останнім опитуванням населення, за чинного президента  голосували б 53% виборців, за його суперника - 47%, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Чеський парламент сьогодні вибере президента республіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі