вівторок, 22 січня 2013 17:04

Чорт засіяв доларами Вищий спеціалізований суд
14

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

У Києві Вищий спеціалізований суд люди засіяли фальшивими доларовими купюрами у рамках акції протесту "Рейдерів і "колядників" – за грати!".

Близько півсотні громадських діячів та підприємців о 9.30 збираються під Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ, що на вулиці Пилипа Орлика, 4а.

Вони тримають у руках білі прапори й плакати з написами: "Рейдери купують правосуддя", "Ганьба поплічникам Франківської мафії!", "Вимагаємо законності і порядку" тощо.

Серед натовпу виділяються люди у театральних костюмах. Вони починають колядувати й танцювати під увімкнену музику. Чоловік у костюмі чорта з довгими рогами дістає з сумки фальшиві купюри доларів і розкидає їх на людей. Теж саме роблять і інші учасники театралізованого дійста. Долари розлітаються по всій вулиці й дорозі.

"Ми засіваємо Вищий спеціалізований суд, тому що всі люди, які тут зібралися - роками ходять у ці кабінети, роками намагаються добитися справедливості, але її тут немає, - виголошує у мікрофон Богдан Хмельницький, 35 років, голова Громадського об'єднання Богдана Хмельницького. - Судді хочуть грошей, а в цих людей їх немає. Людям ніде заробити гроші в нашій країні. Судді повинні працювати не за гроші, не вимагати їх у людей, а тому, що саме народ їх вибрав, саме він їх поставив. Тому судді зобов'язані працювати на цей народ, а не проти нього".

"Банду геть! Банду геть!", - скандують пікетувальники.

Звучить пісня Скрябіна "По моєму чувак нас кинули", люди підспівують, колядники в костюмах танцюють.

"Суддя Гвоздик кришує Івано-Франківську мафію у Києві, - продовжує Хмельницький. - Його поставили безпосередньо для того, щоб він кришував і вирішував питання в усіх судах. Тому хочемо йому сказати: "Гвоздик, якщо ти будеш влазити в якісь суди, ми також тобі дамо опір".

"Гвоздику - Ганьба!", "Гвоздика - на нари!", - кричать люди.

"Гвоздик, виходь сюда, засіваємо тут для тебе доларами!", - підхоплює жінка, років 60-ти.

О 10.00 організатор акції протесту каже у мікрофон: "Друзі, давайте зараз перейдемо на інший вхід до суду. Кажуть, що там цей суддя Гвоздик гадюка... Тут буквально 100 метрів, йдемо прямо й направо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціолог прогнозує зростання протестних настроїв українців проти суддів і правоохоронців

Дорогою Богдан Хмельницький розповідає Gazeta.ua: "Поштовхом для пікету стала історія підприємця з Івано-Франківська Андрія Яковини, у якого група рейдерів під керівництвом Костянтина Бородайка за допомогою незаконних рішень українських судів різних інстанцій відібрала бізнес, а зараз намагається забрати квартиру, де мешкає він із дружиною та чотирма дітьми. Від дій цих же рейдерів потерпають також і інші особи, проти яких застосовують ті ж самі методи".

Біля службового входу до Вищого спецсуду учасники пікету скандують "Ганьба!", а також викликають до себе суддів.

"Виходь, падлюка!", "Кровосісі, виходьте!", - кричать вони.

До мітингувальників ніхто не виходить.

"Ми хотіли їм сказати, якщо вони й надалі працюватимуть проти народу, то ми будемо брати їх за вуха, виносити з цих будівель і ставити на лавочку. Другого варіанту немає, тому що народ носій влади, а не вони", - заявляє організатор пікету.

Після цього вмикають колядку і театральні персонажі співають під судом "Добрий вечір тобі".

Акція протесту завершується приблизно об 11-ій годині.

Зараз ви читаєте новину «Чорт засіяв доларами Вищий спеціалізований суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі