вівторок, 27 квітня 2021 05:01

Церковне свято 27 квітня: що сьогодні не можна робити

Церковне свято 27 квітня: що сьогодні не можна робити
Сьогодні другий день Страсної седмиці - Великий вівторок. Фото: vn.20minut.ua

27 квітня - це Великий вівторок, що настає перед Великоднем. День символізує час, коли Ісус Христос навчав апостолів у храмі на горі.

"Цього дня Христос викрив фарисеїв і книжників, а ще розповів своїм учням кілька притч: про десять дів, про таланти, про данину кесареві, про воскресіння мертвих, а також про Страшний суд і кінець світу", - розповів Gazeta.ua православний священник, отець Володимир.

Великий вівторок це другий день Страсного тижня, який потрібно проводити в суворій стриманості не лише в дотриманні посту і харчуванні, а й у поведінці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Ангела 27 квітня - хто сьогодні іменинник

У Великий вівторок слід згадувати життєвий шлях Ісуса Христа, читати Євангеліє і молитися. За народними традиціями, у Великий вівторок займаються дрібними домашніми справами. Бажано закінчити ремонтні та брудні роботи, завершити прання, шиття та прасування.

Особливу увагу слід приділити святковому одягу, в якому сім'я зустрічатиме Великдень. Його потрібно остаточно привести в порядок.

Триває Великий піст, який в останній тиждень стає особливо суворим. Тому не можна його порушувати, їсти скоромну їжу, пити алкоголь.

Під забороною в цей день будь-святкування, веселощі, танці, спів, розваги.

Також у жодному разі не можна лаятися, злитися, проявляти агресію, заздрити, обманювати, лихословити – весь негатив повертається назад з потрійною силою.

Не можна відмовляти тим, хто просить про допомогу.

26 квітня відзначався Великий понеділок, який розпочинає Страсний тиждень Великого посту. Ці дні присвячені спогаду останніх днів земного життя Спасителя, його страждань на Хресті, смерті та поховання.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 27 квітня: що сьогодні не можна робити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі