вівторок, 06 липня 2021 05:02

Церковне свято 6 липня. Кому молитися, щоб вилікувати хвороби

Церковне свято 6 липня. Кому молитися, щоб вилікувати хвороби
Тіло святої віддали на поталу псам. Фото: pixabay.com

6 липня православна церква згадує мученицю Агрипину. Народилася у Римі у ІІІ столітті. Походила зі знатної родини.

Із юних років присвятила себе Богові. Вірують, що християни відмовлялися від земних страстей, щоб піти за нею шляхом благочестивості.

У часи гонінь язичники видали Агрипину правителю Валеріану. Звинувачували у тому, що вона постає проти інституту шлюбу та наставляє дівчат на неправильний шлях.

Її роздягли та били так, що кров стікала на землю. Жінку катували, били по устах, але вона мовчала та сміливо приймала муки. Так вона спростувала звинувачення у нечестивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський Франциск потрапив до лікарні

Ангел Божий прийшов до мучениці і зцілив її рани, згодом вона знову постала перед судом. У муках свята Агрипина віддала Богові душу і віднесла на небеса переможний вінець.

Тіло святої віддали на поталу псам. Останки мучениці її послідовниці віднесли в Сицилію. Її поховали в місці, що називався Меній. Хворі люди, які приходили вшанувати мощі Агрипини, зцілювалися від недуг.

У народі 6 липня, напередодні Івана Купала, відзначають день Аграфени Купальниці.

День Ангела сьогодні відзначають Федір, Петро, Олексій та Олександр. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 6 липня. Кому молитися, щоб вилікувати хвороби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі