субота, 04 лютого 2023 05:30

Церковне свято 4 лютого - кому сьогодні молитися

Православні віряни 4 лютого вшановують памʼять святого апостола Тимофія. Він був улюбленим учнем апостола Павла.

Народився в Лікаонському місті Лістри в Малій Азії. Павло навернув його у християнство у 52 році, після того як святий зцілив кульгавого від хвороби.

Автор: pinterest.com
  У IV столітті святі мощі апостола Тимофія були перенесені до Царгороду і покладені в храмі Святих Апостолів
У IV столітті святі мощі апостола Тимофія були перенесені до Царгороду і покладені в храмі Святих Апостолів

Тимофій став невідступним супутником апостола і помічником у проповіді Євангелії. Павло називав свого учня в Посланнях своїм полюбленим сином.

Згодом Тимофій став єпископом Ефеської церкви та правив нею 15 років. Перед мученицькою смертю Павло покликав на останню зустріч саме свого учня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синод ПЦУ нагадав Філарету, де його місце

Одного разу у Ефесі язичники влаштували свято на честь ідолів. Вони носили їх по місту, проводили нечестиві обряди і співали пісні. Тимофій намагався вгамувати язичників та проповідував їм християнську віру.

Озлоблені містяни накинулись на єпископа та почали бити. Його тягнули по землі і на смерть забили камінням. Церква вшановує святого Тимофія в числі 70-ти апостолів.

День ангела сьогодні відзначають люди з іменами Георгій, Іван, Микола та Петро. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 4 лютого - кому сьогодні молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі