середа, 15 грудня 2021 05:02

Церковне свято 14 грудня. Кому сьогодні молитися

Православні віряни 15 грудня відзначають день пам'яті святого Авакума - одного із 12 малих пророків.

Народився у 624 році до нашої ери у сім'ї Асафата з коліна Симеонових. Жив у поселенні Вієзахир, що в Іудейському краю.

Автор: pinterest.com
  Пророк Авакум передбачив поневолення Єрусалима
Пророк Авакум передбачив поневолення Єрусалима

У дорослому віці почав боротися із беззаконням свого народу. Авакум дотримувався усіх Божих заповідей, за що отримав дар пророкування майбутнього.

Святий передбачив взяття Єрусалиму царем Навуходоносором. Він бачив зруйнування храмів, вбивства людей, що дуже засмутило пророка.

Авакум втік і жив на чужині аж до того часу, поки цар не покинув Єрусалим. Помер він за два роки до того, як євреї повернулися з єгипетського полону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не на Миколая: відкриття головної ялинки України перенесли

За оповідями, із пророком сталося диво, коли він ніс обід женцям. Ангел Господній з'явився Авакумові та сказав йому дати їжу пророку Даниїлу, що томився в той час в темниці в Вавилоні. Дістатися туди допоміг також Ангел.

Пророцтва святого увійшли до збірника 12 малих пророків в єврейському каноні як восьма книга. Складаються із трьох частин, сильні та витончені за формою і змістом.

День Ангела сьогодні відзначають Андрій, Володимир, Іван, Кирило, Марія, Микола, Сергій. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. Дитину називають в честь небесного покровителя. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 14 грудня. Кому сьогодні молитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі