неділя, 12 грудня 2021 05:03

Церковне свято 12 грудня. Святий намагався врятувати 370 людей від страти

12 грудня православна церква згадує святого Парамона. Він заступався за праведних християн у часи гонінь.

Народився в Римській імперії у ІІІ столітті. У 250 році разом із 370 мучениками постраждав за християнську віру у часи гонінь за правління імператора Декія. Це перший римський правитель, який організував систематичне переслідування християн.

Автор: pravlife.org
  Парамон Віфінський захищав праведників у часи переслідування християн
Парамон Віфінський захищав праведників у часи переслідування християн

Правитель східних областей Аквіан посадив у в'язницю праведних вірян. Їх змушували відмовитися від християнства, принести ідолам жертву та поклонятися божествам.

Про це дізнався місцевий чоловік Парамон. Він бачив муки християн та не зміг змиритися із жорстокістю імператора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не чини перелюбу!" Папа Римський не вважає секс поза шлюбом найтяжчим гріхом

"О, як багато праведників безбожний князь убиває невинно за те, що вони не кланяються бездушним і німим ідолам!", - заявив він усім та пішов далі вулицею.

Декій дізнався про це і наказав схопити Парамона за його спротив та кинути у темницю до інших мучеників. Святого піддали найтяжчим тортурам, а згодом стратили. Йому та іншим 370 праведникам відрубали голови.

День Ангела сьогодні відзначають Данило, Сергій, Федір, Микола, Денис, Іван. Людина отримує небесного Ангела-хранителя у день хрещення. На іменини треба відвідати храм, а святкування проводити в затишній сімейній атмосфері.

Зараз ви читаєте новину «Церковне свято 12 грудня. Святий намагався врятувати 370 людей від страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі