вівторок, 21 серпня 2012 17:41

Черкаси можуть залишитися без води

Черкаси можуть залишитися без води
Місто може залишитись без води. Фото: kray.ck.ua

Обленерго погрожує відключити від енергопостачання постачальника води в Черкасах - комунальне підприємство "Черкасиводоканал". Останнє заборгувало за електроенергію 5 млн грн. Чим це загрожуватиме місту, розповідає директор підприємства Сергій Овчаренко, 52 роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зірки живуть без гарячої води: Альоша миється на роботі, а Кузьма загартовується

"На першому етапі планують відключити нашу адмінбудівлю. Якщо відключать диспетчерську, наші працівники не бачитимуть тиску водопостачання в контрольних точках міста і не зможуть реагувати на включення чи виключення насосів. Через це може бути недостатній тиск і не всі поверхи матимуть воду. А в інших випадках через надмірний тиск можливі прориви магістралі. У центральній лабораторії щогодинно проводять аналізи проб води. Якщо десь вода застоялася, її треба злити чи провести місцеве дехлорування. Ми контролюємо також стічні води підприємств, щоб скид у каналізацію не перевищував регламентованих показників. А якщо не працюватиме обладнання, це все зробити неможливо. Та й елементарне обслуговування абонентів теж потребує електроенергії. Бо це і комп'ютерна інформація, і навіть вчасна роздруківка квитанцій, щоб рознести їх по адресах. Підприємство заборгувало гроші через Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг. Вона вже рік розглядає нові тарифи на водопостачання та водовідведення, не затверджуючи їх. Тому при реальній вартості у 5 гривень 10 копійок, черкасці й досі сплачують за воду та каналізацію 3 гривні 97 копійок. Через це наше підприємство щомісяця недоотримує до трьох мільйонів гривень", - каже директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість українців за "комуналку" зменшилась до 11,6 мільярда гривень

Щоб погасити борг, уже звернулися до міжвідомчої територіальної комісії.

"Погасити борг дозволено за рахунок державного бюджету. Ми надали усі необхідні документи до міжвідомчої територіальної комісії. Залишилося підписати між усіма сторонами договори. Це залежить від енергопостачальних організацій, від обласної міжвідомчої комісії. Це може зайняти й два тижні. Поки електроенергію не відключали. Вода є скрізь. Як довго підприємство перебуватиме в таких екстремальних умовах, сказати складно. Але ситуація з відключенням настільки серйозною, як цього разу, ще не була."

Зараз ви читаєте новину «Черкаси можуть залишитися без води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі