вівторок, 08 вересня 2009 14:19

Через золото долар впав до річного мінімуму

Через золото долар впав до річного мінімуму
Сьогодні, 8 вересня, долар США досяг річного мінімуму до корзини основних валют на європейських торгах на тлі зростання цін на золото вище за ключову відмітку в $1000 за унцію.

Це, за словами трейдерів, може бути обумовлено прагненням деяких держав скоротити частку валюти США в резервах на користь золота.

Варто відзначити, що побоювання з приводу статусу долара як головної світової резервної валюти знову спалахнули після виходу щорічної доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку, яка закликала до створення нової глобальної резервної системи, що використовує декілька валют і золото.

Крім того, тиск на долар чинила покупка євро, викликана необхідністю виконати зобов"язання по операціях з опціонами.

"Підйом промислової активності і обговорення диверсифікації резервів на користь золота чинять тиск на долар", - сказав Кріс Тернер з ING.

Він також повідомив, що з"являються нові свідчення підйому промислової активності: в понеділок - з Німеччини, сьогодні - з Британії.

"Це означає заповнення запасів в третьому кварталі, що добре для сировини і сировинних валют", - відзначив Тернер.

Нагадаємо, що напередодні міністерство економіки Німеччини повідомило, що об"єм замовлень в оброблювальному секторі країни в липні 2009 року виріс в місячному обчисленні на 3,5%, тоді як аналітики в середньому чекали зростання цього показника на 2%.

Крім того, сьогодні надійшли дані про зростання промвиробництва у Великій Британії на 0,5%, тоді як експерти, опитані Рейтер, прогнозували збільшення промвиробництва лише на 0,2%.

Відзначимо також, що до 12:33 по Києву індекс долара, що відображає вартість валюти США до корзини шести основних валют світу, знизився на 0,76% до 77,430 пункту, утримуючись поблизу найнижчого за останній рік рівня.

До єни долар впав на 0,74% до 92,33 єни, євро опустився на 0,04% до 133,29 єни. Крім того, котирування золота підскочили більш ніж на відсоток до вище $1.004 за унцію - максимального рівня з середини березня минулого року, передає Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Через золото долар впав до річного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі