понеділок, 08 лютого 2010 15:24

Через заметілі бюлетені везли до окружних комісій саньми

Через заметілі бюлетені везли до окружних комісій саньми

Виборча документація з віддалених сіл Бучацького району Тернопільської області, через заметілі, потрапила до окружної комісії близько 13 години 8 лютого.

Для транспортування бюлетенів та протоколів довелося використовувати гужовий транспорт.

Проблема, зокрема, виникла в селах Русилів та Пушкарів повідомляють в окружній виборчій комісії. Оскільки дороги з цих населених пунктів до траси замело снігом, то транспортувати бюлетені вирішили саньми, впряженими у коні. Екіпаж саней складався з кількох представників ДВК та міліціонера. Гужовий транспорт використовували на тих ділянках, де були сильні заметілі. При виїзді на розчищені траси члени ДВК пересідали в автотранспорт, поданий окружними комісіями.

Проблеми з доставкою протоколів до окружних комісій були і в Шумському та Кременецькому районах Тернопільської області, зазначають активісти громадської організації "Опора". Однак в цих випадках залучати коней не довелося. Ситуація вичерпувалася тим, що на деяких ділянках траси членам ДВК та правоохоронцям доводилося пхати авто.

До першої години дня вся документація з районів була передана в окружні комісії. За попередніми даними, переданими в ЦВК 88,39% мешканців області проголосували за Юлю Тимошенко. Віктор Янукович набрав 7,52% голосів.

Варто зазначати, що в першому турі виборів Янукович на Тернопіллі мав підтримку 9,82% громадян.

Незалежний політичний експерт Ярослав Чорнозуб такий результат пояснює тим, що перед другим туром до агітації за Юлю Тимошенко включилися церкви.

Як повідомляла вчора Gazeta.ua, селян до виборчої дільниці довозять возами. Через снігопади 67 виборців присілку Ромош на Львівщині не могли добратися на голосування у Скоморохівську сільську раду.

"Ми просимо усіх, хто має вози, їхати своїми кіньми у Ромош і привозити звідти селян. Уже організували три фіри",- розповіла член дільничної виборчої комісії у Скоморохах Сокальського району Львівської області Надія Бібляк, 54 роки.

А у Чернівецькій області в селі Михальча Сторожинецького району члени дільничної виборчої комісії об"їжджали 74 виборців для голосування на дому на санях.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через заметілі бюлетені везли до окружних комісій саньми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі