середа, 17 жовтня 2007 19:47

Через війну в Іраку 8 мільйонів вдів і сиріт

У Іраку число вдів і сиріт, що втратили чоловіків і батьків в результаті вторгнення військ США в березні 2003 і сплеску насильства, що послідував за цим, до теперішнього часу склало вісім мільйонів ей.
Про це мовиться у доповіді ООН, повідомляє інформаційне агентство Новини Іраку.

Це виключно велика цифра для Іраку, населення якого складає 25 мільйонів чоловік.

"Сплеск насильства, що захлеснув міста Іраку після війни 2003 року, вбивства, викрадання людей і масова втеча жителів з небезпечних районів призвели до того, що більше 30% населення нашої країни стали вдовами і сиротами", - заявив на прес-конференції представник міністерства соціальної співпраці Іраку Аднан Занкана.

За його словами, така величезна кількість знедолених дітей, що залишилися без батьків, і жінок, позбавлених сім"ї, "самим негативним чином відіб"ється на іракському суспільстві через 10-15 років".

"Можна сказати, що на даний момент ми маємо щонайменше одне втрачене покоління, і в найближчі декілька років нам варто чекати сплеску дитячої і підліткової злочинності, а також зростання числа психічних захворювань", - вважає Занкана, передає РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Через війну в Іраку 8 мільйонів вдів і сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі