пʼятниця, 22 жовтня 2010 11:58

Через спалах холери на Гаїті померли понад 130 осіб

Через спалах холери на Гаїті померли понад 130 осіб

На Гаїті спалахи холери призвели до смерті 135 людей. Таку заяву зробив президент медичної асоціації країни, передає РБК з посиланням на ВВС.

У місцевих лікарнях перебувають сотні людей з підвищеною температурою, нудотою і сильним розладом шлунка. За деякими підрахунками, інфіковано близько 1,5 тис. осіб.

Як зазначають медики, поширенню інфекційних захворювань сприяє той факт, що багато жителів, які залишилися без даху над головою в результаті землетрусу, живуть у таборах в умовах антисанітарії.

Відзначимо, країни-донори та міжнародні благодійні організації навесні ц.р. вирішили виділити 9,9 млрд дол. на відновлення постраждалої від землетрусу Гаїті. У перші 24 місяці з цих коштів Гаїті буде виділено 5,3 млрд дол. Ця сума більш ніж у два рази перевищує розмір необхідної допомоги, озвучений урядом острівної держави. Влада Гаїті раніше заявляла, що протягом найближчих двох років вони розраховують отримати від донорів 3,8 млрд дол.

Нагадаємо, потужний землетрус на Гаїті стався на початку січня 2010 р. Стихія зруйнувала безліч будівель в столиці республіки - місті Порт-о-Пренс. Жертвами землетрусів стали близько 300 тис. Чоловік.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що холерний вібріон було виявлено у дніпровській воді на території Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Через спалах холери на Гаїті померли понад 130 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі