четвер, 29 жовтня 2009 13:12

Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу

Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу

П"ятий випадок загибелі росіянок від свинячого грипу лікарі зафіксували в Красноярську. У міністерстві охорони здоров"я краю розповіли, що загинула 39-річна жінка, яка сама лікувалася. Вона поступила до лікарні швидкої допомоги вже у важкому стані, і лікарям не вдалося її врятувати.

27 жовтня стало відомо, що троє людей померли від "свинячого грипу" в Забайкаллі, і ще один смертельний випадок був зафіксований у столиці. Поки всі жертви страшного діагнозу - жінки.

У повідомленні Міністерства охорони здоров"я підкреслюється, що у всіх випадках летального результату від грипу A/H1N1 на території Росії хворі починали лікуватися самостійно в домашніх умовах і пізно звернулися до лікаря.

У Генпрокуратурі заявили, що московські й Читинські прокурори проведуть перевірку причин смерті, а також дадуть оцінку діям медичного персоналу лікарень, де лежали загиблі.

У Красноярську, де загинула п"ята жертва грипу A/H1N1, на даний зареєстровано 399 лабораторно підтверджених випадків захворювання на "свинячий" грип, ще 51 людину госпіталізовано з підозрою на це захворювання. Загалом же по Росії це число досягло 1350 чоловік. За словами глави Росспоживнагляду Геннадія Онищенко, 600 з цих випадків було завезено. Фахівці вважають, що це тільки початок пандемії, а пік захворюваності небезпечним вірусом припаде на грудень.

За матеріалом: Regions.ru

Зараз ви читаєте новину «Через самолікування п"ять росіянок померли від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі