понеділок, 18 серпня 2008 08:41

Через 35 років білі в Америці опиняться в меншості

До 2042 року расово-етнічні меншини складуть більшість населення країни. Таку оцінку дало Бюро перепису населення США.

Як повідомляє "Голос Америки", особливо швидко ростиме частка латиноамериканців. Їх чисельність, що сьогодні становить 15%, подвоїться. Прогнози Бюро перепису малюють наступну демографічну картину: до середини XXI століття в США житиме 430 мільйонів чоловік (в порівнянні з 305 мільйонів сьогодні). 54% жителів будуть афроамериканського, латиноамериканського і азіатського походження. Латіноси завдяки імміграції і високому рівню народжуваності складуть третину населення. 62% американських дітей належатимуть до меншин.

Дані Бюро перепису населення також свідчать про старіння американської нації. До 2050 року в країні налічуватиметься 88 мільйонів чоловік старше 65 років. Демографи указують на наступні важливі обставини. Зазвичай повна адаптація іммігрантів в суспільстві відбувається за одне покоління. Після цього вони перестають надіятися на допомогу держави і беруть управління містами і округами в свої руки.

Фахівець Брукингського інституту у Вашингтоні Уїльям Фрай відзначає: "У таких містах, як Лос-Анджелес латиноси влаштувалися давно, і їх вплив на політику постійно росте. Свідоцтво тому той факт, що нинішній мер міста латиноамериканського походження. Серед інших міст, де демографічні зміни будуть найбільш помітні, - Скрентон в Пенсільванії, Лас-Вегас і Денвер. Подивіться на сьогоднішніх дітей і підлітків - це тільки верхівка айсберга. Через 10-20 років так виглядатиме вся Америка", повідомляє Лігабізнесинформ.

Зараз ви читаєте новину «Через 35 років білі в Америці опиняться в меншості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі