четвер, 30 квітня 2020 10:48

Чехія намагається повернути українських заробітчан

Чехія намагається повернути українських заробітчан
Чеське керівництво просить уряд України сприяти в тому, щоб українці, які мають вже робочі візи або дозволи на роботу в Чехії, змогли скоріше повернутися. Фото: pixabay

Тисячі вакансій з'явилися на виробництвах Чехії.

Спричинив таку ситуацію масовий від'їзд заробітчан з України, пише "Апостроф".

Через це в країні виникла серйозна нестача робочої сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським заробітчанам все ж таки дозволили вилетіти до Лондона

За словами посла України в Чехії Євгена Перебийноса, чеське керівництво просить уряд України сприяти в тому, щоб українці, які мають вже робочі візи або дозволи на роботу в Чехії, змогли скоріше повернутися.

Посол стверджує, що для Чехії вкрай важливо, щоб українці, які там працювали, змогли повернутися в найкоротші терміни.

"У березні ми займалися тим, що відправляли українських громадян додому. А сьогодні є тенденція зворотня, коли роботодавці чеські і не тільки чеські, так само, як і наші громадяни, шукають шляхів повернення назад", - сказав Перебийніс.

Влада не стане перешкоджати тим, хто хоче працювати за кордоном. Чартери для заробітчан літатимуть на постійній основі. Кабмін, звісно, бажав би залишити заробітчан на батьківщині. Щоб вони "зробили внесок в економіку, наприклад, побудувавши свої ферми". Про це розповів віцепрем'єр з євроінтеграції Вадим Пристайко.

Зараз ви читаєте новину «Чехія намагається повернути українських заробітчан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі