вівторок, 04 липня 2023 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Це не легка прогулянка: голова Військового комітету НАТО висловився про український контрнаступ

Це не легка прогулянка: голова Військового комітету НАТО висловився про український контрнаступ
Голова Військового комітету НАТО Роб Бауер оцінив український контрнаступ. Фото: armyinform.com.ua

Український контрнаступ ‒ не "легка прогулянка".

Це дуже складна операція, у першу чергу через протипіхотні міни та інші перешкоди. Про це заявив голова Військового комітету НАТО голландський адмірал Роб Бауер, повідомляє Reuters.

За його словами, Сили оборони України мають рацію, коли діють обережно, щоб уникнути значних втрат при просуванні вперед.

"Контрнаступ – це важко. Люди ніколи не повинні думати, що це легка прогулянка. Цього ніколи не буде, – заявив Бауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не отримає західні винищувачі під час контрнаступу – НАТО

Він додав, що, намагаючись прорвати російські оборонні лінії, Збройні сили України стикаються з перешкодами шириною до 30 кілометрів.

"Це надзвичайно складно, такий тип операції, і я вважаю, що те, як вони це роблять, заслуговує похвали", – сказав Бауер.

За словами Бауера, на українських військових не можна тиснути чи критикувати їх за те, що діють повільно.

"Ми бачили в Нормандії під час Другої світової війни, що союзникам знадобилося сім, вісім, дев'ять тижнів, щоб фактично прорвати оборонні лінії німців. Тому не дивно, що це відбувається не швидко", – наголосив Бауер.

Збройні сили України вдало проводять контрнаступ щонайменше на чотирьох ділянках фронту. ЗСУ продовжують контрнаступальні дії у районі Бахмута, на кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російське командування останніми тижнями визначило пріоритети та вдосконалило тактику, спрямовану на уповільнення контрнаступальних операцій бронетехніки ЗСУ на півдні України. Основою цього підходу було дуже інтенсивне використання Росією протитанкових мін. Про це повідомила британська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «Це не легка прогулянка: голова Військового комітету НАТО висловився про український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі