вівторок, 04 липня 2023 08:18

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ успішно наступають на чотирьох ділянках фронту

ЗСУ успішно наступають на чотирьох ділянках фронту
Українські військові ведуть контрнаступ на чотирьох ділянках фронту. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Збройні сили України вдало проводять контрнаступ щонайменше на чотирьох ділянках фронту.

ЗСУ продовжують контрнаступальні дії у районі Бахмута, на кордоні Донецької та Запорізької областей, а також на заході Запорізької області, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські сили відвоювали дев'ять квадратних кілометрів на сході України. У свою чергу кадри з геолокацією свідчать, що ЗСУ просунулися на південний захід від Бахмута. Минулого тижня українські воїни відбили 28,4 квадратних кілометри на півдні", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні трупів, 32 артсистеми і гори металобрухту: оновили втрати росіян за добу

Російський блогер стверджує, що ЗСУ на фронті досягли обмежених успіхів на південь від Оріхова у західній частині Запорізької області. У Міноборони РФ також заявили, що українські війська вели контрнаступ на Лиманському напрямку.

Збройні сили України успішно ведуть контрнаступ одразу на кількох напрямках. На півдні вже вдалося звільнити 154,4 кв. км територій. Ситуація у Харківській і Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Тривають обмежені атаки на лінії фронту Сватове-Кремінна та на південь від Кремінної. Українські воїни атакували росіян поблизу Невського та в районі Серебрянського лісу.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ успішно наступають на чотирьох ділянках фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі