пʼятниця, 24 грудня 2010 12:02

Чавес нацькував на студентів поліцію з кулями та водометами (ФОТО)
11

Фото: Фото: Reuters

У Венесуелі пройшли масові акції протесту студентів проти нового закону про освіту. На думку представників студентської молоді, новий документ порушить принцип автономії університетів, а також фактично закріпить ідеологію соціалізму в якості офіційної для викладання у ВНЗ Венесуели.

На думку ж деяких представників уряду, новий закон зробить принципи управління в університетах більш демократичними, тому що надає можливість впливати на рішення адміністрації ВНЗ не тільки студентам і викладачам, а й іншим співробітникам навчальних закладів.

Кілька сотень демонстрантів намагалися пройти по центру столиці Венесуели місту Каракасу. Проте поліція та національна гвардія не дали їм навіть вийти з території студентського містечка Центрального університету Венесуели, застосувавши для розгону натовпу водомети і гумові кулі. Три людини в результаті постраждали.

Нагадаємо, хвиля студентських мітингів накрила Велику Британію, Грецію, Іспанію та Італію. Студенти незадоволені зниженням фінансування державних закладів освіти.

Би-би-си

Зараз ви читаєте новину «Чавес нацькував на студентів поліцію з кулями та водометами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі