пʼятниця, 03 грудня 2010 13:13

Грецькі студенти йшли стінка на стінку з поліцією (ФОТО)
21

Грецька поліція застосувала сльозогінний газ під час сутичок зі студентами, які висловлювали свою солідарність із студентами Великої Британії, як мінімум три учасники демонстрації були поранені. П'ятьох учасників мітингу було затримано, один активіст був доставлений з пораненнями в лікарню.

Не менше тисячі студентів намагалися в Афінах прорвати поліцейський кордон на шляху до посольства Великої Британії в Греції. Грецькі студенти намагалися продемонструвати свою підтримку вимогам англійських студентів, чиї протести проти реформи освіти призвели до серйозних безладів у Лондоні.

Поліцейські застосували сльозогінний газ і не допустили прориву до британського посольства. Офіційний представник поліції заявив, що студенти були успішно відтіснені.

Нагадаємо, хвиля студентських мітингів накрила Велику Британію, Іспанію та Італію. Студенти незадоволені зниженням фінансування державних освітніх установ.

У Італії студенти та їхні батьки обурені тим, що уряд урізав фінансування освіти. Тепер здобути освіту багатьом в Італії стане не по кишені.

Молоді люди заявляють, що з італійського народу намагаються зробити неосвічений натовп.

Італійські студенти під час протестів навіть захопили Пізанську вежу. Маніфестанти збудували навколо визначної пам'ятки "живий щит", відрізавши доступ туристам. З останнього рівня вежі студенти спускали гасла з протестними написами.

У Лондоні також тисячі студентів вийшли на демонстрацію, протестуючи проти триразового підвищення вартості навчання у вишах. Це вже друга демонстрація впродовж двох тижнів.

Багатотисячна маніфестація була зупинена поліцією на підході до будівлі парламенту. Поліція почала розбивати демонстрацію на дрібні групи, відтісняючи учасників на прилеглі вулиці.

Студенти протестують проти рішення уряду на 40% урізати субсидування університетів і підвищити з вересня 2012 року плату за навчання з нинішніх 3300 фунтів на рік до 9 тисяч.

Газета.Ru, Лига

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Грецькі студенти йшли стінка на стінку з поліцією (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі