середа, 07 лютого 2024 12:22

Буде купа нових генералів - Дикий прокоментував указ Зеленського про новий рід військ

Буде купа нових генералів - Дикий прокоментував указ Зеленського про новий рід військ
Євген Дикий прокоментував президентський указ про створення Сил безпілотних систем. Фото: uac.gov.ua

Крім того, що буде низка нових генеральських посад, зараз важко оцінити указ президента Володимира Зеленського про створення у структурі Збройних сил України Сил безпілотних систем.

Про це сказав колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі одного з телеканалів, повідомили УНІАН.

"Крім того, що це створюється ціла низка генеральських посад, я зараз не готовий сказати, чи це ще якісь плюси дає додаткові порівняно з Управлінням безпілотної авіації, яке є наразі", - сказав Дикий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вітаю усіх ухилянтів країни" - Дикий жорстко розкритикував урядовий законопроєкт про мобілізацію

"Коли я чую словосполучення, що це "війна безпілотників", то завжди дуже обурююсь, бо це була, є і буде війна солдатів, це війна піхоти", - сказав Дикий.

"Ми ж не кажемо, що це війна автоматів Калашникова, хоч вони потрібні і в кожного солдата є. Так само з безпілотниками. Вони відіграють дуже велику роль у цій війні, але це лише один із видів озброєнь, який зайняв свою нішу, дуже важливу", - зазначив експерт.

6 лютого президент підписав указ. Доручив Кабінету міністрів із залученням Генерального штабу опрацювати питання щодо створення у структурі ЗСУ Сил безпілотних систем як окремого роду сил.

Зараз ви читаєте новину «Буде купа нових генералів - Дикий прокоментував указ Зеленського про новий рід військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі