пʼятниця, 14 березня 2008 13:38

Британський парламент оприлюднив видатковий лист депутатів

Парламент Великої Британії оприлюднив видатковий лист, в якому прописано, які суми з парламентського бюджету може вимагати кожен депутат Палати общин для підтримки свого домашнього господарства.

Документ носить назва "John Lewis list", оскільки вказані в нім суми максимальних і мінімальних витрат формуються на підставі цін відомого у Великій Британії універсального магазина "John Lewis store".

Наприклад, для свого заміського будинку кожен депутат може зажадати з парламентського бюджету до 10 тисяч фунтів стерлінгів на нову кухню, 2 тисячі футів на придбання меблів і 750 футів на покупку телевізора або стерео-системи.

Парламентарії також можуть розраховувати на 300 фунтів стерлінгів для покупки килимових доріжок і покриттів, їм належить 795 фунтів в тому випадку, якщо вони надумають придбати новий буфет, і 700 фунтів на платтяну шафу.

Керівник бюджетними витратами Палати общин Ендрю Уолкер довгий час опирався публікації "John Lewis list", оскільки, на його думку, це може підхльоснути депутатів до більшого марнотратства. Проте в результаті документ був оприлюднений згідно Закону про свободу інформації.

Представники Союзу платників податків вже виступили з критикою розцінок, що містяться у витратному листі. На їхню думку, ціни на певні товари є завищеними. "John Lewis прекрасний магазин, проте навряд чи це найдешевше місце для закупівлі товарів для будинку", – відзначив представник організації Метью Елліот повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Британський парламент оприлюднив видатковий лист депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі