неділя, 03 серпня 2008 14:42

Британські в"язні гратимуть у відеоігри на 221 тисячу фунтів

Влада Великобританії вирішила скрасити життя в"язням тюрем країни. Тюремне відомство витратило 221726 фунтів на придбання для покараних ігрових приставок Playstation, Xbox і Nintendo, а також самих відеоігор. Громадськість і опозиція зустріли ініціативу пенітенціарних органів без схвалення.

"Виходить, що за злочинну поведінку дають нагороду у вигляді техніки, про яку діти жертв злочинів можуть тільки мріяти. Ото люди зрадіють, коли про це дізнаються", - заявив представник торі Нігель Евантс.

"Злочинцям належить вчитися і готуватися до роботи, а не грати в Grand Theft Auto і готуватися повернутися до злочинів", - прокоментував рішення уряду тіньовий міністр юстиції Нік Герберт.

Згідно з результатами перевірки, проведеної за наказом міністра юстиції Великобританії Джека Стро, в розпорядженні у 83600 ув"язнених знаходиться 12948 ігрових приставок. Велику частину мешканці в"язниць придбали на власні кошти, проте держава все ж таки заплатила за 1715 пристроїв вартістю від 100 до 300 фунтів кожен.

Як нагадує газета, раніше уряд визнавав, що в 2007 році купив для виправних установ лише 80 приставок на суму близько 10 тисяч фунтів.

Тим часом, нагадує газета, з жовтня 2008 року в британських в"язницях буде заборонено грати у відеоігри з віковим сертифікатом "від 18 років", зокрема, Grand Theft Auto IV і Manhunt.

Крім того, користуватися приставками дозволять лише тим, хто зарекомендував себе зразковою поведінкою або схильний до самогубства.

За даними The Mail on Sunday, Стро розпорядився більше не виділяти грошей платників податків на відеоігри для ув"язнених. Представник міністерства пояснив газеті, що рішення про купівлю приставок ухвалювалося "залежно від в"язниці", повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «Британські в"язні гратимуть у відеоігри на 221 тисячу фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі