пʼятниця, 28 березня 2008 17:52

Британські телевізійники завезли в перуанське плем"я небезпечний вірус

Власті Перу звинувачують представників британської телекомпанії в розповсюдженні смертоносної інфекції серед представників аборигенної народності, що мешкає у віддаленому районі країни. За даними уряду, британці заразили аборигенів вірусним захворюванням, від якого померли як мінімум чотири людини.

Згідно з заявою департаменту у справах закритих районів Перу, минулого року знімальна група британської телекомпанії Cicada порушила карантинний режим, відвідавши поселення первісного племені Матсигенка (Matsigenka), розташовані в закритому районі на південному сході країни.

Британці шукали в Перу нові сюжети для телевізійної серії "Втрачені племена світу" (World"s LostTribes). Факт зустрічі з британцями підтверджує американський антрополог, що вивчає звичаї перуанських племен.

Незабаром після появи знімальної групи в поселеннях Матсигенка почався спалах вірусної інфекції, імовірно грипу, жертвами якої сталі як мінімум чотири аборигени.

Представники Cicada поспішили спростувати заяви властей Перу. Як указується в офіційному прес-релізі телекомпанії, в ході торішнього відрядження в Перу її співробітники знаходилися тільки в дозволених для відвідин районах і регулярно інформували про свої переміщення місцевих чиновників.

У первісних племен, що живуть в ізоляції, часто відсутній імунітет до інфекцій, що не представляють небезпеки для сучасної людини. Тому занесені європейцями хвороби не раз викликали смертоносні епідемії серед аборигенів, Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британські телевізійники завезли в перуанське плем"я небезпечний вірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі