четвер, 17 серпня 2023 09:18

Британська розвідка оцінила підготовку України до зими в умовах війни

Британська розвідка оцінила підготовку України до зими в умовах війни
За даними британської розвідки, Україна успішно готується до зими. Фото: mind.ua

Попри постійний військовий тиск РФ, зусилля України зі створення запасів палива на зимовий період, ймовірно, будуть успішними.

Україна ефективно мобілізувала свій гірничодобувний сектор для підтримки видобутку вугілля. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може відновити атаки по енергосистемі України: п'ять речей, які варто придбати до настання холодів

За оцінками британської розвідки, Україні вдається створювати запаси для безперервного постачання вугілля для теплоелектростанцій і теплових установок взимку. Формуються також значні запаси газу.

"Незважаючи на те, що російські атаки на енергетичну інфраструктуру України, ймовірно, триватимуть цієї зими, минулої зими Україна продемонструвала, що має кваліфіковану робочу силу та досвід, необхідні для експлуатації та обслуговування енергомережі навіть у воєнний час", ‒ йдеться у повідомленні.

Видобуток та закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно за напрацьованим графіком. Більше того, Україна нарощує темпи видобутку. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що генератори та павербанки зайвими не будуть. За його словами, Україна під час опалювального сезону 2023-2024 зможе задовольнити свої потреби у виробленні електроенергії. У разі продовження атак Росії на українські енергооб'єкти, як це було торік, відключення також ймовірні, проте вони матимуть тимчасовий характер.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила підготовку України до зими в умовах війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі