неділя, 13 серпня 2023 13:55

Чи вистачить Україні газу на опалювальний сезон ‒ у Міненерго розповіли

Чи вистачить Україні газу на опалювальний сезон ‒ у Міненерго розповіли
В українські підземні сховища закачують достатньо газу. Фото: ua-energy.org

Видобуток та закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно за напрацьованим графіком.

Більше того, Україна нарощує темпи видобутку. На цьому наголосив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє пресслужба Міненерго.

За його словами, це дає впевненість в тому, що до опалювального сезону необхідний обсяг газу буде закачаний до сховищ.

"Також завдяки тому, що зростає рівень довіри країн-партнерів до України, збільшується і обсяг закачування газу від нерезидентів", ‒ сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ може відновити атаки по енергосистемі України: п'ять речей, які варто придбати до настання холодів

Він також додав, що для того, аби європейські компанії закачували газ в українські сховища, була проведена велика робота для їх сертифікації.

За словами міністра, станом на серпень у підземні сховища закачано понад 12,3 млрд кубів газу.

Для стабільної роботи видобувних підприємств у воєнних умовах, їх обладнали альтернативними джерелами живлення ‒ дизельними електростанціями. Також підсилюється їх фізичний захист та обладнуються укриття для персоналу.

"Кожен опалювальний сезон в умовах війни стає складнішим за попередній. Але ми розуміємо, що пройдемо його, зокрема, завдяки роботі енергетиків та працівників газової галузі. У цих умовах їхня праця набуває ключових значень", ‒ додав Галущенко.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав, що генератори та павербанки зайвими не будуть.

За його словами, Україна під час опалювального сезону 2023-2024 зможе задовольнити свої потреби у виробленні електроенергії. У разі продовження атак Росії на українські енергооб'єкти, як це було торік, відключення також ймовірні, проте вони матимуть тимчасовий характер.

Зараз ви читаєте новину «Чи вистачить Україні газу на опалювальний сезон ‒ у Міненерго розповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі