вівторок, 27 лютого 2024 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка оцінила наслідки знищення другого А-50 росіян

У Росії залишилося лише сім літаків далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Ворог може відсунути ці літаки від лінії фронту після ліквідації вже другого такого борту, повідомило Міністерство оборони Великої Британії у Twitter 27 лютого.

"23 лютого 2024 року російський літак А-50У було знищено (майже напевно ракетою класу "земля-повітря") під час польоту на південь від Азовського моря над російською територією в Краснодарському краї. Існує невелика ймовірність, що росіяни випадково збили власний літак, намагаючись захистити його", - йдеться в звіті розвідки.

Це другий А-50, який знищили за два місяці. Москва розпочала польоти А-50 над Азовським морем лише у листопаді 2023-го. А 14 січня Україна успішно завдала удару по А-50 у цьому районі. Це змусило російських політиків задуматися про безпечніші зони експлуатації літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як поводиться російська авіація після знищення А-50

Автор: ГУР
 

"Останній успіх України продемонстрував нездатність РФ захистити цінні авіаційні засоби. Це ставить під сумнів ефективність російських планів і дій у галузі авіації", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому ракетоносії РФ на понад тиждень зникли з Чорного моря

Російські ВПС можуть компенсувати втрату А-50, оскільки у ворога лишилися ще сім бойових літаків такого типу. Водночас втрата двох досвідчених спеціалізованих екіпажів за два місяці призведе до подальшої напруги і бойової втоми сил, що залишилися. Якщо вони ще хочуть підтримувати постійні операції.

"Російські ВПС імовірно знову розглянуть можливість використання інших місць проведення операцій, але Україна демонструє здатність швидко адаптуватися та продовжує становити загрозу", - додали у Міноборони Великої Британії.

23 лютого у районі Азовського моря українські війська знову збили російський літак-розвідник А-50.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив знищення літака-розвідника А-50 російських окупантів.

А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка оцінила наслідки знищення другого А-50 росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі