четвер, 18 липня 2019 00:53

Британія профінансує суд в Гаазі щодо розслідування катастрофи MH17

Британія профінансує суд в Гаазі щодо розслідування катастрофи MH17
В 2020 році відбудеться суд над винуватцями катастрофи MH17. Фото: Радіо Свобода

Британський уряд надасть 100 тисяч фунтів стерлінгів на створення спеціального кримінального суду в Гаазі для притягнення до відповідальності винних у авіакатастрофі рейсу MH17.

"Я підтримую зусилля міжнародної слідчої групи та голландських органів для забезпечення правосуддя для тих, хто загинув, – зазначив з цього приводу очільник МЗС Великої Британії Джеремі Хант. – Саме тому ми виділяємо фінансову допомогу в розмірі 100 тисяч фунтів стерлінгів для створення спеціального кримінального суду в Гаазі, аби допомогти родичам і друзям загиблих отримати відповіді та притягти зловмисників до відповідальності за цей жахливий злочин", йдеться в заяві, яка опублікована на сайті британського уряду.

Велика Британія продовжує підтримувати заклики Австралії й Нідерландів щодо взяття Росією відповідальності на рівні держави за збиття літака MH17, уточнив міністр.

"Настав час Росії повною мірою співпрацювати з обвинуваченням відповідно до резолюції 2166 Ради Безпеки ООН", – резюмував Хант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час, маршрут і 150 причетних: СБУ відзвітувала про розслідування щодо МН17

ЄС закликав Російську Федерацію визнати відповідальність за катастрофу малазійського рейсу MH17, а також розпочати співпрацю зі слідством.

Зараз ви читаєте новину «Британія профінансує суд в Гаазі щодо розслідування катастрофи MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі