середа, 17 липня 2019 13:21

Час, маршрут і 150 причетних: СБУ відзвітувала про розслідування щодо МН17

Час, маршрут і 150 причетних: СБУ відзвітувала про розслідування щодо МН17
Встановили час запуску зенітно-керованої ракети по літаку. Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine

Головне слідче управлінням Служби Безпеки України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про збиття 17 липня 2014 року літака Боїнг 777 рейсу MH-17.

7 серпня 2014-го Генеральна прокуратури України підписала чотиристоронню угоду про створення міжнародної спільної слідчої групи з розслідування цього злочину Україною, Нідерландами, Бельгією та Австралією, до якої у якості країни-учасника пізніше включили Малайзію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія MH17: опублікували текст звернення сімей загиблих до Путіна

На даний час слідством встановлено:

• точний час та маршрут, за яким самохідна вогнева установка (СВУ) зенітно-ракетного комплексу "БУК" була незаконно переміщена з території Російської Федерації до України;

• час запуску зенітно-керованої ракети по пасажирському літаку "Боїнг 777-200 9M-MRD" та місце старту даної ракети;

• час та маршрут, за яким СВУ ЗРК "БУК" була вивезена до Російської Федерації;

• більше 150 осіб, причетних до транспортування самохідної установки БУК-м з території Росії до тимчасово окупованої території Луганської та Донецької областей та назад до РФ, її охорони та виводу на бойові позиції для здійснення збиття літака.

19 червня у Нідерландах відбувся спільний брифінг представників зазначених п'яти країн. Тоді повідомили про притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох осіб – трьох громадян РФ (Гіркін І.В., Дубинський С.М., Пулатов О.Ю.) та одного громадянина України (Харченко Л.В.) і про передачу кримінального провадження щодо цих осіб до суду. Він розпочнеться 9 березня 2020 року у Нідерландах.

Зараз ви читаєте новину «Час, маршрут і 150 причетних: СБУ відзвітувала про розслідування щодо МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі