понеділок, 07 липня 2008 14:51

Британці щорічно викидають 4 мільйони тонн продуктів

Жителі Великої Британії викидають на смітник більше 4 мільйонів тонн продуктів харчування щорічно. Про це йдеться в доповіді, підготовленій за замовленням уряду Гордона Брауна, повідомляє TheIndependent.

Якби домогосподарства Великої Британії не обходилися з їжею так марнотратно, то економили б майже 420 фунтів стерлінгів щорічно. У доповіді наголошується, що через перевживання, неправильну обробку, зберігання і транспортування до 40 відсотків продуктів харчування, які споживають в країні, викидаються в сміттєві контейнери.

Уряд країни має намір прийняти програму, яка буде націлена на скорочення кількості їжі, що викидається, в ресторанах, школах і інших закладах.

Зараз витрати на продукти харчування в структурі витрат середнього домогосподарства Великої Британії складають близько 9 відсотків. У 1984 році це співвідношення було 16 відсотків. При цьому сьогодні витрати бідних домогосподарств країни на їжу складають близько 15 відсотків.

Зараз ви читаєте новину «Британці щорічно викидають 4 мільйони тонн продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі