неділя, 23 квітня 2023 01:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут: чи вдасться втримати місто – пояснення аналітика

Бої за Бахмут: чи вдасться втримати місто – пояснення аналітика
У Бахмуті бої все ще точаться у центрі міста, а Сили оборони України контролюють від 35% до 40% його території, говорить Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Росіяни кидають всі можливі сили, щоб захопити Бахмут. Однак просуватися їм вдається повільно. Це місто для Москви – важлива політична ціль. Бахмут Збройні сили України намагатимуться втримати. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Ми, по можливості, Бахмут втримаємо. Росія намагається його захопити, тому що місто має важливе політичне значення для неї. Але бої йдуть, а росіяни просуваються дуже повільно. Хоча кидають всі можливі сили. Наші війська подекуди переходять у контрнаступи. Десь намагаються посунути росіян. А сил і засобів у них меншає, бо там відбувається справжня м'ясорубка їх техніки та людей", – каже Січень.

Наступальні дії росіяни вже здійснюють навіть не батальйонно-тактичними групами, а п'ятьма-шістьма людьми, додає аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Столтенберга до Києва – Клімкін пояснив, чому напередодні "Рамштайну" приїхав генсек НАТО

"Бахмут ми не здамо. Бо сил нас посунути у росіян немає. У Бахмуті бої все ще точаться у центрі міста, а Сили оборони України контролюють від 35% до 40% його території. На інших напрямках ворог успіху практично не досяг, хоча і направляє туди додаткові війська. Втім противник для подальшого розвитку наступу сил вже немає", – говорить Січень.

Війська РФ ціною великих втрат ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Минулої доби на зазначених ділянках фронту ЗСУ відбили більш ніж 60 атак. Найзапекліші бої ведуться за місто Бахмут.

Українська авіація за добу 20 квітня завдала шість ударів по районах зосередення ворога, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили п'ять пунктів управління супротивника.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут: чи вдасться втримати місто – пояснення аналітика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі