пʼятниця, 21 квітня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти намагалися рухатись ще по двох напрямках – Міноборони 

Окупанти намагалися рухатись ще по двох напрямках – Міноборони 
У Міноборони повідомили останні новини з найзапекліших ділянок фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Упродовж поточного тижня окупаційні війська намагалися рухатись в Україні ще двома напрямками.

Ідеться про Куп'янський та Шахтарський, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram 21 квітня.

"Але наші бійці відбили атаки і ворог не пройшов. Окремі населені пункти Чернігівської, Сумської, Харківської областей ворог продовжує обстрілювати турбуючим вогнем", – зазначила Маляр.

На Запорізькому та Херсонському напрямках українські військові змушують противника оборонятися. Епіцентром бойових дій, як і раніше, залишається Схід. Там триває наступ ворога і "активні дії" Сил оборони, додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська продовжували атакувати позиції ЗСУ - оновлені карти боїв від ISW

"Ворог продовжує наступальні дії на чотирьох напрямках одночасно – Мар'їнський, Авдіївський, Лиманський, Бахмутський. На більшості з них завдяки нашим оборонцям ворогу не вдається просуватись вперед. На цих напрямках наші воїни не лише обороняються, а й активно діють", – зауважила Маляр.

За її словами, найгарячішим місцем залишається Бахмут на Донеччині. Там точаться запеклі бої. Противник атакує. Знищує вщент будинки і споруди. На окремих ділянках подекуди просувається.

"Ситуація напружена, але контрольована. Рішення приймаються згідно з військовою доцільністю. Наші мужні захисники Бахмута здійснюють як оборонні дії, так і активні штурмові. Ворог зазнає невиправдано високих втрат", – підсумувала чиновниця.

У ніч на 21 квітня окупанти атакували Київ ударними дронами після 25-денної паузи. Українські військові збили вісім з 12 БПЛА. Також БПЛА атакували Полтавську та Вінницбку область. Там є влучання по цивільній інфраструктурі. Попередньо, беж жертв.

20 квітня окупанти завдали 23 авіаційних ударів по Україні. Також здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Імовірність подальших російських ударів залишається високою, попередив український Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти намагалися рухатись ще по двох напрямках – Міноборони ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі