четвер, 20 квітня 2023 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Візит Столтенберга до Києва – Клімкін пояснив, чому напередодні "Рамштайну" приїхав генсек НАТО

Візит Столтенберга до Києва – Клімкін пояснив, чому напередодні "Рамштайну" приїхав генсек НАТО
Важливо показати Росії, що НАТО є гравцем у цій війні, говорить Павло Клімкін. Фото: Facebook

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув з неоголошеним візитом до Києва. Це дуже важливий візит, щоб показати, що Україна знаходиться в зоні підтримки і впливу Північноатлантичного альянсу. Столтенберг також може зіграти важливу роль у наданні Україні зброї. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів дипломат, ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

"Дуже важливо, щоб представники наших союзників були присутні в Україні. В цьому є символіка. Другий момент, важливо показати Росії, що НАТО є гравцем у цій війні. Третє – треба показати, що Північноатлантичний альянс багато робить, починаючи від інформаційної підтримки до багатьох фондів, які дають допомогу нам. Мета цього візиту – дати знати, що є підтримка не тільки окремих країн-союзників, а цілого Альянсу. Це означає, що Україна в зоні підтримки і впливу НАТО", – каже Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона на експорт українського зерна: економіст пояснив, як вийти з ситуації

Візит відбувається напередодні чергового "Рамштайну", і це дуже важливо, наголошує дипломат.

"Надання Україні зброї стане частиною переговорів. Хоча це більше функція "Рамштайну", але те, що Столтенберг може зробити свій внесок – це безумовно. НАТО може перейняти на себе координацію виробництва певних видів озброєння для України. Це важливо на перспективу, бо мова йде про довгострокову підтримку. Це стосується як боєприпасів, так і озброєння. В Альянсі є спеціальна агенція, яка займається координацією виробництва зброї. Важливо, щоб була реальна співпраця і ми поступово ставали частиною всієї цієї історії", – пояснює Клімкін.

У четвер вранці, 20 квітня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва. Його помітили на Михайлівській пл. у центрі столиці. Візит генсека неанонсований. Офіційно про нього поки не повідомляли.

Ймовірно, Столтенберг зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським. Приїзд генсека НАТО відбувається напередодні нового "Рамштайну".

Зараз ви читаєте новину «Візит Столтенберга до Києва – Клімкін пояснив, чому напередодні "Рамштайну" приїхав генсек НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі