вівторок, 07 травня 2024 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувалося на фронті: повідомили останні новини

Що відбувалося на фронті: повідомили останні новини
За добу відбулося 97 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

97 бойових зіткнень відбулося протягом минулої доби.

Ворог усього завдав два ракетних та 83 авіаційних удари, здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Під артилерійським вогнем були понад 120 населених пунктів.

Українські війська завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

За добу авіація Сил оборони атакувала 11 районів зосередження особового складу противника, підрозділи ракетних військ завдали ураження по двох артилерійських засобах противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян перевалили за 475 тисяч

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність для недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

Куп'янський напрямок

Наші воїни відбили 14 атак у районах Синьківки, Піщаного і Берестового Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили сім атак у районах Невського, Серебрянського лісництва на Луганщинві та Тернів і Ямполівки Донецької області.

Бахмутський напрямок

Українські війська відбили 17 атак у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам'янського, Виїмки, Роздолівки, Нового, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

Авдіївський напрямок

Нашими захисники відбили 31 атаку у районах Новоолександрівки, Новопокровського, Сокола, Уманського, Яснобродівки, Нетайлового та Невельського Донецької області.

Новопавлівський напрямок

Сили оборони стримують ворога у районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка, Костянтинівка, Водяне та Урожайне Донецької області. Росіяни там 15 разів намагалися прорвати оборону наших військ.

Оріхівський напрямок

Ворог шість разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного Запорізької області.

Херсонський напрямок

Росіяни намагаються вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом минулої доби ворог здійснив три безуспішні атаки на позиції наших військ.

Україні необхідно якнайшвидше перехопити ініціативу на полі бою.

Росія отримає багато переваг, якщо матиме ініціативу в 2024 році, йдеться у звіті від Інституту вивчення війни (ISW). Дочекавшись військової допомоги США, ЗСУ слід якомога швидше перехопити ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувалося на фронті: повідомили останні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі