вівторок, 12 лютого 2008 17:58

Болівію оголошено зоною стихійного лиха

Президент Болівії Ево Моралес оголосив територію країни зоною стихійного лиха у зв"язку з потужними повенями. Таке рішення глава держави ухвалив у зв"язку з тими, що повені, викликані безперервними проливними дощами, тривають вже декілька місяців. До теперішнього часу вони вбили 51 людину, кількість постраждалих сімей досягла 45 тисяч.

У країні існує вірогідність спалаху небезпечних захворювань, таких як малярія, жовта лихоманка і денге. Медики роблять все можливе, щоб не допустити виникнення епідемії. Місцева влада надає допомогу потерпілим від повеней, роздаючи продовольство і предмети першої необхідності.

Винуватцем розгулу стихії в Болівії став природний феномен Ла-Нінья, що є аномальним пониженням температури води в східній частині Тихого океану. Він прийшов на зміну своєму антиподу - теплому перебігу Ель-Ніньо. Обидва вони всього лише різні стадії одного і того ж явища, яке стає винуватцем екологічних катастроф, - засух або затяжних зливових дощів, що призводять до повеней, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Болівію оголошено зоною стихійного лиха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі