субота, 13 грудня 2008 18:09

Болгарські поліцейські провели по всій країні акції протесту

В суботу тисячі болгарських поліцейських провели по всій країні акції протесту. Поліцейські незадоволені низькою зарплатою, умовами роботи і відсутністю повноцінних соціальних гарантій.

Найбільш масовим вийшов виступ поліцейських в Софії. Більше 3000 людей "в цивільному" зібралися біля будівлі міністерства "викурити по сигареті", тихо поговорити, не через інтернет, а особисто обговорити з колегами наболілі проблеми, приймаючи до уваги, що, відповідно до чинного законодавства, вони позбавлені права на страйк.

В інтерв"ю "Дарік радіо" глава МВС Михайло Міков відзначив, що даний протест суперечить закону і всі спірні питання необхідно вирішувати за посередництва профспілкової організації.

Оперативно відреагував на дії поліцейських прем"єр-міністр Болгарії Сергій Станішев, коментуючи ситуацію він підкреслив, що "дуже цінує і поважає працю болгарських поліцейських", тому що від них залежить безпека громадян. Він визнав, що вимога служителів порядку обґрунтована і уряд повинен докласти всіх необхідні зусиль, щоб "знайти баланс інтересів", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Болгарські поліцейські провели по всій країні акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі