неділя, 05 червня 2022 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойовики так званої ДНР хочуть розстріляти трьох полонених іноземців

Бойовики так званої ДНР хочуть розстріляти трьох полонених іноземців
Бойовики збираються судити трьох іноземців. Фото: Reuters

Бойовики так званої ДНР викрали та збираються "судити" трьох іноземців.

Їх хочуть розстріляти. Про це повідомила так звана генеральна прокуратура ДНР.

За словами бойовиків, вони нібито закінчили "розслідування кримінальної справи" проти іноземців - громадян Великої Британії Шона Піннера та Ендрю Гілла, а також підданого Королівства Марокко Саадуна Брагіма. Терористи стверджують, що чоловіки за винагороду брали участь у збройній агресії України із захоплення влади в ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи з ОРДО попросили Путіна забрати їх із Херсонщини - згадали про психічні хвороби, цироз та туберкульоз

Найближчим часом відбудеться перше "судове засідання". Бойовики стверджують, що до всіх полонених "можуть застосувати винятковий захід - смертна кара".

Згідно з міжнародним правом - це викрадення, іноземці там полонені, а "суд" не має юридичної сили. Вбивство полонених вважається воєнним злочином і не має термінів давності розгляду.

15 травня під час виконання бойового завдання на Донеччині зник телеоператор Миколаївської філії "Суспільного мовлення" Василь Філімон. Родина чоловіка повідомила, що його взяли в полон російські окупанти.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики так званої ДНР хочуть розстріляти трьох полонених іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі