пʼятниця, 23 жовтня 2015 11:29

Бойовики "ЛНР" і "ДНР" намагаються вступати до українських ВНЗ

Бойовики "ЛНР" і "ДНР" намагаються  вступати до українських ВНЗ

Члени терорестичних організацій "ЛНР" і "ДНР" намагаються вступати на навчання до вищих навчальних закладів України. Про це повідомляє СБУ.

У  Міністерстві освіти і науки також  зафіксували спроби вступу від таких незаконних збройних формувань: "Міліція "ЛДНР", "Прокуратура "ЛДНР", "Міністерство державної безпеки "ЛДНР", "Збройні сили "ЛДНР".  Іхньою метою є доступ до місць із найбільшим рівнем терористичної загрози, зокрема, гуртожитків, навчальних та адміністративних будівель ВНЗ.

"Прийом до розгляду документів, виданих або завірених самопроголошеною владою на тимчасово окупованій території Криму, Севастополя та частині території Донецької і Луганської областей, тимчасово контрольованій терористичними угрупуваннями, суперечить законодавству України", - ідеться в повідомленні.

Повідомляють, що в майбутньому жодної юридичної сили не матимуть будь-які документи про освіту, видані окупаційними структурами РФ та самопроголошеною владою на території АР Крим, міста Севастополь та тимчасово контрольованій частині території Донецької і Луганської областей.

"Водночас зобов'язуємо керівників ВНЗ своєчасно інформувати представників правоохоронних органів про спроби використання документів, оформлених або завірених структурами терористичних організацій, при вступі (поновленні) на навчання до ВНЗ України", - ідеться в листі МОН до керівників українських ВНЗ.

"Жодного "визнання", "нострифікації", "обміну" тощо таких "документів" із боку Міністерства освіти і науки, інших органів державної влади України не буде", - підкреслили в МОН.

Нагадаємо,  бойовики занижують дані про кількість українців, які перебувають у них у полоні, і вимагають, щоби для обміну полоненими у форматі "всіх на всіх" українська сторона попередньо амністувала учасників подій на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики "ЛНР" і "ДНР" намагаються вступати до українських ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі