субота, 05 квітня 2008 09:50

Біля берегів Сомалі пірати захопили французьку яхту

За інформацією представника збройних сил Франції Крістофа Празюка, сьогодні пірати захопили французьку яхту біля берегів Сомалі і взяли в заручники весь екіпаж судна.

Як заявив Празюк, "яхта під назвою "Понант" стала об"єктом дій піратів у той момент, коли вона перебувала в районі між Сомалі і Йеменом".

За його словами, у момент захоплення на трищогловій яхті був тільки екіпаж у складі 30 чоловік.

Компанія CMA-CGM, якій належить яхта, підтвердила факт захоплення "Понанта" і відзначила, що більшість членів екіпажа - громадяни Франції.

Компанія CMA-CGM, штаб-квартира якої перебуває в Марселі, посідає третє місце в світі за об"ємами морських контейнерних перевезень.

Яхта "Понант" завдовжки 88 метрів може прийняти на борт 64 пасажири. Вона здатна розвинути швидкість 12-14 вузлів.

Яхта прямувала з Сейшельських островів у бік Середземного моря. 21 квітня вона повинна була відправитися в круїз з Александрії (Єгипет) у Валетту на острові Мальта.

У березні поряд з берегами Сомалі невідомими було захоплено буксир "Свіцер Корсаков", на борту якого перебували кілька громадян Росії.

Згодом моряки були звільнені; ймовірно, за них був сплачений викуп в обсязі близько 700 тисяч доларів, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Сомалі пірати захопили французьку яхту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі