вівторок, 22 червня 2010 18:27

Більше половини росіян вважають, що Росії не слід вибачатися за Голодомор

Більше половини росіян вважають, що Росії не слід вибачатися за Голодомор

Більше третини росіян (35%) вважають, що причиною масового голоду в Україні на початку 30-х років минулого року стали помилки при проведенні колективізації, повідомили соціологи Левада-Центру.

27% респондентів причиною голоду назвали несприятливі погодні умови, показало всеросійське опитування, проведене 21-25 травня.

Ще 14% росіян бачать в цьому "навмисні дії радянського уряду, який прагне зламати опір українських селян, які не бажали йти в колгоспи".

Чверті респондентів було важко відповісти на це питання, зазначають соціологи.

При цьому більше половини опитаних (52%) вважають, що керівництву Росії не слід просити вибачення в українського народу за Голодомор, протилежної думки дотримуються 23% опитаних.

Як повідомлялося, член фракції Партії регіонів Вадим Колесніченко повністю підтримує позицію Президента України Віктора Януковича щодо того, що Голодомор 1932-1933 років був трагедією народів СРСР, а не геноцидом українців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини росіян вважають, що Росії не слід вибачатися за Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі