четвер, 23 жовтня 2008 09:17

Більше 20 осіб стали жертвами проливних дощів в Гондурасі

Щонайменше, 24 людини стали жертвами проливних дощів, і, як наслідок, обвалів і повеней в Гондурасі, повідомило в четвер агентство Рейтер з посиланням на заяву представника рятувальних служб країни Рандольфо Фунеса (RandolfoFunez).

За його словами, приблизно 25 тисяч чоловік вимушено було покинути свої будинки через проливні дощі, які не припиняються декілька днів і спричинили розливи річок і обвали. Стихія торкнулася найбідніших регіонів на півдні країни.

"Загинули 24 людини, ще вісім чоловік вважаються зниклими без вісті, - уточнив Фунес, додавши, що дощами зруйновані 60% доріг країни, що значно ускладнює проведення пошуково-рятувальних робіт, евакуацію людей з місць затоплення і надання допомоги постраждалим. Дощі нанесли колосальну втрату і сільському господарству Гондурасу.

За даними агентства, президент Гондурасу Мануель Селайя оголосив в країні надзвичайний стан і звернувся до світової спільноти з проханням про допомогу.

На початку тижня стало відомо про те, що п"ять чоловік стали жертвами обвалів в столиці країни, місті Тегусігальпа. Крім того, рівень води в річках піднявся до рекордних відміток, затоплені десятки тисяч будинків, пошкоджені мости, десятки населених пунктів залишилися без питної води.

Прогнози синоптиків невтішні, хоча сезон дощів в регіоні і входить в завершальну фазу. В найближчий день зливи, ймовірно, продовжаться, що може обернутися новими жертвами і зростанням числа постраждалих, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Більше 20 осіб стали жертвами проливних дощів в Гондурасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі