четвер, 12 червня 2008 16:19

Білоруський КДБ заарештував опозиціонера

12 червня в Мінському управлінні КДБ Білорусі був арештований активіст опозиційного руху "Європейська Білорусь" Олександр Отрощенков. Про це повідомила його дружина Дарина.

За її словами, вранці він прийшов в управління, щоб в черговий раз спробувати повернути свій комп"ютер, який співробітники КДБ конфіскували у нього більше півроку тому. Через деякий час Отрощенков подзвонив дружині і повідомив, що його заарештовують, після цього зв"язок перервався.

Тим часом в управлінні КДБ по Мінську і Мінській області інформацію про арешт не підтверджують. Представник відомства запевняє, що Отрощенков навіть не заходив в КДБ.

Нагадаємо, що 9 жовтня 2007 року Олександр Отрощенков був затриманий у власній квартирі в Мінську. Це відбулося за декілька днів до "Європейського маршу" - акції, в якій він планував взяти участь.

Співробітники міліції і КДБ, що з"явилися до активіста опозиції , заявили, що шукають труп. Вони стверджували, що отримали сигнал про трупний запах, який нібито доноситься з квартири. Не знайшовши трупа, вони конфіскували агітаційні матеріали до "Європейського маршу" і комп"ютер Отрощенкова.

Господаря квартири заарештували на десять діб за звинуваченням "нецензурна лайка в громадському місці". Це звинувачення, відзначимо, білоруська влада часто використовує проти опозиціонерів напередодні різних ходів і масових мітингів. Активістів опозиції засуджують до недовгих термінів адміністративного арешту і таким чином позбавляють можливості взяти участь в мітингах, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський КДБ заарештував опозиціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі