вівторок, 13 травня 2008 14:17

Берлусконі просить депутатів висловити довіру новому уряду

Прем"єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі під час виступу в Палаті депутатів італійського парламенту звернувся з проханням висловити довіру новому уряду, повідомляє у вівторок італійське агентство АНСА.

Голосування про вотум довіри новому уряду 14 травня пройде в Палаті депутатів, а 15 травня в Сенаті Республіки.

Берлусконі заявив, що більшість громадян Італії вже надали високу довіру представникам правоцентристської коаліції зробивши свій вибір в їхню користь.

Він підкреслив, що зрозумів послання виборців, яке говорило про те, що "Італія не може більше втрачати час" і потребує "швидких реформ".

Ці реформи планує провести новий уряд.

"Ця країна повинна піднятися. У неї є великий потенціал для того, щоб почати новий період Республіки, який повинен стати періодом зростання", - сказав Берлусконі.

Кажучи про зростання і розвиток країни, Берлусконі підкреслив, що мова йде не тільки про економічний розвиток, але і про розвиток науки і мистецтв.

У планах Берлусконі проведення таких реформ, як відміна податку на придбання першого житла, виведення з кризи національного авіаперевізника Alitalia, забезпечення безпеки в країні.

Як повідомляється, прем"єр-міністр Італії також заявив, що має намір почати діалог з лідером опозиції Вальтером Вельтроні, що сформував напередодні "тіньовий кабінет". На думку Берлусконі, "тіньовий кабінет" може допомогти роботі парламенту, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі просить депутатів висловити довіру новому уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі